Klubbstigen

Bli med på rankingspill, så arrangerer vi kamper på ditt nivå. Du bestemmer selv hvor ofte og hvilke dager du spiller. Hvis du vinner over noen som er ranket høyere, vil du automatisk bytte plass. Rankingspillet er ment som en måte å møte spillere på omtrent samme nivå, og alle er velkomne til å delta. Første runde med kamper startet mandag 28. mai. Hver 14. dag etter dette vil dere få tilsendt mail med hvem dere skal spille kamp mot. Dere må selv ta kontakt med dem for å avtale nærmere dag og tid for kampen.

Registrer deg her:

http://sportconnexions.com/ClubWelcome.aspx?dy&clubid=1667

Eller last ned gratis app: ‘clubladder‘ fra SportconneXions.


Hvem kan delta

Fra og med det året du fyller 13 år kan du delta på klubbens rankingspill. Det er et krav at alle rankingspillere må være medlem av klubben. Det finnes kun en mulig klasse basert på spillenivå og den er uavhengig av kjønn og alder.


Hva koster det å være med på rankingspill?

Det er gratis for alle medlemmer å være med på rankingspill. Man betaler bare for baneleie (i vinterhalvåret).


Hvem betaler abonnement for Club Ladder/ Rankingspill?

Nordberg Tennisklubb betaler for abonnementet for Club Ladder for alle spillere.


Hvordan fungerer det?

Den første kampen vil du bli rangert basert på nivået som du har valgt i din profil. Ved starten av hver runde får du en e-post med informasjon om hvilke kamper du skal delta på. Etter ferdigspilt kamp har du 2 uker på å registrere kampresultatene. Du kan også velge å hoppe over en runde og/eller flytte kampen til neste runde. Klikk her for komplette rankingregler (engelsk).


Jeg har fått invitasjon til en kamp men ønsker å utsette kampen til neste runde

Du kan selv velge å hoppe over neste runde og beholde plassen din. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen». Standard oppsett er
«1 match per round (2 weeks), Skip next round: Huk av der hvor det står «Skip next round».


Jeg ønsker å spille flere kamper eller endre på hvor ofte jeg får invitasjon til kamp

Du kan selv velge hvor ofte du får invitasjon til kamp. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen». Standard oppsett er «1 match per round (2 weeks)» dvs en kamp hver 14 dag. Du kan velge mellom:

  • «1 match per round (2 weeks)» = en kamp hver 14 dag
  • «1 extra match every other round» = en ekstra kamp hver andre runde
  • «2 matches per round (2 weeks)» = en kamp i uken


Jeg skal på ferie og ønsker «tennisfri»

Du kan velge å stå over rankingspill i en eller flere måneder. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen» og huk av for hvilke runder du ønsker å hoppe over. Vær oppmerksom på at du mister en plass hvis du hopper over to runder på rad. (Se bilde under "Jeg har fått invitasjon til en kamp
men ønsker å utsette kampen til neste runde").

 

Hvilket tennisnivå er du på?

Nybegynner

Du har nettopp begynt å spille, eller har kun spilt sporadisk opp gjennom årene. Teknikken og ballkontrollen varierer sterkt, fra enkelte superslag til mer normale feilslag. Spiller du regelmessig og får instruksjon, vil nybegynnerfasen vare ca. 6 mnd – 12 mnd. De som tidligere har drevet med annen racketidrett eller ballidrett, kan få en raskere progresjon. I nybegynnerfasen både for voksne og barn vil det være best å bruke mykere baller for at det skal bli flest mulig ballvekslinger og mye mestring. 
Connect & Play – nivå:  1 stjerne.

Viderekommende lett

Du har spilt regelmessig en stund, eller sammenhengende i perioder. Basisteknikken på de fleste slag, grep og sving på grunnslag spesielt, er ganske godt innøvd. Du klarer å slå 10 – 15 ballvekslinger fra grunnlinjen med lavt tempo, med myk eller normal ball. Serven er fortsatt teknisk vanskelig, men du treffer ofte i riktig serverute.
Connect & Play – nivå: 2 stjerner

Viderekommende

Du har spilt i flere år som aktiv voksen mosjonist eller som juniorspiller. Teknikken på de fleste slag og ballsikkerheten er god. Du klarer å slå 10-15 ballvekslinger fra grunnlinjen med middels høyt tempo. Taktisk tennis, dvs. plassering av ballen målrettet på banen med toppspinn og underspinn (slice) beherskes.
Connect & Play – nivå:  3 stjerner.

Viderekommende sterk 

Du har spilt i mange år eller har hatt en ekstraordinær spillerutvikling. Du har eller begynner å få god matcherfaring fra primært klubb- eller regionalt nivå.
Egen spillestil er utviklet, du kan slå 10-15 ballvekslinger med høyt tempo, og liker utfordringene med matchspill.
Connect & Play – nivå: 4 stjerner

Topp lett

Du er på det nest høyeste klubbnivået og har spilt konkurransetennis i mange år, både regionalt og nasjonalt. Når du er i flytsonen, spiller du på klubbens absolutte toppnivå (6). 
Connect &Play-nivå: 5 stjerner.

Topp 

Du er på et meget høyt nivå både regionalt og nasjonalt. Du behersker ofte spill med ekstra høyt tempo, og har meget god sikkerhet på alle slag.
Connect & Play-nivå: 6 stjerner.


Har du spørsmål så kontakt Simen Reine, Henrik Paulsen eller adm@nordbergtennis.no.